merce-rius

El meu medi d’expressió artística és la ceràmica. He aprofundit en la tècnica del torn, que és la meva eina bàsica de treball, deixant-me portar per la pròpia espontaneïtat, partint sempre d’una visió positiva de les formes tradicionals i de l’entorn que m’envolta.

L’interès pel dibuix em va dur a l’Escola Massana. Allí el descobriment de la ceràmica em va condicionar la meva trajectòria com a artista. En els anys successius vaig anar coneixent i introduint-me en la tècnica del tornejat. El meu treball m’ha ajudat a aprofundir en la recerca en colors i formes tornejades utilitzant pastes d’alta temperatura.

El taller

Un ambient acollidor i atractiu a l’obrador on es tornegen i decoren les ceràmiques; bona llum, quietud i ordre; eines i equip atraients per si mateixos, encara que senzills, i algunes mostres de ceràmica de qualitat col·locades al llarg de les parets pintades amb colors clars, reflectiran la manera de fer la feina. Un taller de ceramista individual significa molt més que un simple lloc de treball on es va realitzant, de manera còmoda, una producció rutinària. Aquí és on el ceramista reflexiona, troba i pondera les noves idees i compara el seu treball acabat amb els models del passat i les necessitats de el futur.

“Manual del Ceramista”. Bernard Leach

 

Col·laboracions

M’agrada col·laborar amb d’altres artistes i creadors d’altres disciplines. Cadascú aporta els seu coneixement, la seva sensibilitat, la seva experiència. Entre altres he col·laborat amb els pintors Jordi Alumà i Jai Rius, amb la joiera Montse Massana, amb la il·lustradora Mercè Moreno o amb l’escriptor Jesús Mestre.